Sunati-ne acum: 0264 52 00 20

Suc de spanac

Beneficii:

Spanacul este o sursa excelenta de antioxidanti si de nutrienti care ajuta digestia, mentin sanatatea inimii si rezistenta oaselor (excelent pentru femeile in varsta care sunt predispuse la osteoporoza).

Datorita continutului de antioxidanti, vitamine, acizi grasi,omega 3 si acid folic, spanacul ajuta la buna circulatie a sangelui in corp si previne blocajele arteriale.

Spanacul stabilizeaza nivelul glucozei din sange si are un indice glicemic foarte mic, datorita acestui lucru este un ingredient foarte bun pentru cei care sufera de diabet.

Mentine tonusul pielii si incetineste aparitia semnelor vizibile ale imbatranirii prin eliminarea toxinelor prezente la nivelul tegumentului.

Antioxidantii prezenti in spanac previn deteriorarea timpurie a celulelor cerebrale si a functiilor cognitive, inbunatatesc activitatea creierului si mentin starea de luciditate la o varsta inaintata.

Datorita prezentei fierului si a vitaminei A, spanacul este benefic si pentru persoanele cu probleme de vedere, cataract sau pentru mentinerea sanatatii oculare.

Spanacul actioneaza si ca abraziv pentru inlaturarea petelor dentare (pe durata masticatiei) si datorita continutului de calciu acesta imbunatateste rezistenta danturii.

Cel mai eficient mod de a extrage nutrientii din spanac este prin stoarcerea prin presare la rece.

Stoarcerea prin presare la rece nu introduce caldura in interiorul alimentului (in comparatie cu un storcator centrifugal sau prin prepararea la foc) astfel se pastreaza majoritatea nutrinetilor, vitaminelor si a antioxidantilor.

Stoarcerea va permite sa consumati o cantitate mult mai mare de legume in comparatie cu simpla ingerare a acestora.

Mod de preparare:

1. Inainte de stoarcere, inmuiati spanacul in apa rece pentru o extractie optima.

2. Spalati bine spanacul si adaugati un mar (Pentru copii stoarceti impreuna cu mar sau para). Inlaturati cotorul marului si taiati in bucati

3. Stoarceti ingredientele in storcatorul prin presare la rece Tribest Slowstar, alternand intre spanac si mar.