Sunati-ne acum: 0264 52 00 20

Suc de rodie

Beneficii:

De-a lungul istoriei, rodia a fost asociata cu fertilitatea, sanatatea si viata indelungata.

Acest fruct este o sursa semnificativa de estrogen, tanini, glucoza si vitamine.

Studiile clinice au demonstrat rolul acestui fruct in scaderea cantitatii de colesterol din artere si al riscului de infarct, de asemenea are un rol important in mentinerea sanatatii cartilajelor si a sistemului nervos.

Un pahar de suc de rodie va contine mai multi antioxidanti decat un pahar de ceai verde si este un suc de fructe perfect pentru cresterea imunitatii.

Luand in calcul si rolul sau in mentinerea sanatatii tenului, nu doar ca va veti simti mai sanatos, dar veti afisa aceasta stare si la exterior.

Foarte potrivit pentru femeile la menopauza sau cele cu dereglari hormonale, datorita enzimelor care echilibreaza secretia de estrogen din corp.

 

100 de grame de rodie contine:

3 mg de sodiu

236 mg de potasiu

19 g de carbohidrati

1.7 g de proteine

17% din necesarul zilnic de vitamina C

5% din necesarul zilnic de vitamina B-6

3 % din necesarul zilnic de magneziu

 

Mod de preparare:

Sucul de rodie se gaseste si in comert in anumite forme de imbuteliere sau prezervare, dar contine anumite adaosuri, conservanti sau zaharuri.

Sucul este unul simplu de obtinut: se separa semintele de coaja, dupa care se introduce cantitatea de seminte (care difera in functie de cantitatea de suc care se doreste a fi obtinuta) in interiorul unui storcator cu melc, dupa care se stoarce.

Impreuna cu rodia poate fi stors si un mar pentru a obtine un suc de fructe mai satios.

Cea mai sigura metoda de a va asigura cantitatea maxima de enzime si antioxidanti din rodie este de a va stoarce propiul suc cu un aparat care nu introduce caldura in interiorul preparatului pe durata stoarcerii.

Un storcator prin presare la rece , cunoscut si sub numele de storcator cu ax melcat , este metoda ideala de a obtine cele mai calitative sucuri naturale, deoarece aceasta metoda de extractie este singura, disponibila publicului larg, care nu altereaza enzimele, antioxidantii si alte elemente benefice sanatatii.