Sunati-ne acum: 0264 52 00 20

Suc de prune

Daca va confruntati cu deficienta de fier, sucul de prune este o sursa viabila de fier. Vitamina C din sucul de prune ajuta organismul sa absoarba mai bine fierul.

Un deficit de fier netratat poate provoca anemie, o afectiune in care organismul dumneavoastra nu produce suficiente globule rosii. Senzatia de oboseala si slabiciune, extenuarea, somnolenta, incapacitatea de concentrare, sunt semnele lipsei de fier.

Valoarea nutritională a sucului de prune

Institutul de Medicina recomanda ca barbatii de peste varsta de 19 ani sa consume 8 mg de fier pe zi, iar femeile intre 19-50 ani 18 mg de fier pe zi. In cazul vegetarienilor, a sportivilor si pentru femeile insarcinate, nevoia de fier ajunge la 25 de miligrame zilnic. Din cauza riscului de toxicitate, nu consumati mai mult de 45 mg de fier pe zi, cu exceptia cazului in care acest lucru va este indicat de catre medicul dumneavoastra. O cantitate prea mare de fier poate avea ca efecte: constipatie, stari de ameteală, voma, dureri de stomac.

O cana de suc de prune contine 3.02 mg de fier. Sucul de prune are, de asemenea, 10.5 mg de vitamina C, 31 mg de calciu, 36 mg de magneziu, 2 mg de niacina si cantitati mici de vitamina B-6 si beta-caroten.

Consumat inainte cu o jumatate de ora inainte de mesele principale, sucul de prune ajuta la intarirea sistemului imunitar, creste rezistenta organismului la infectii si este un tonic eficient pentru sistemul nervos. 

Aceasta bautura ajuta la reglarea nivelului de colesterol din organism, fiind bogata in antioxidanti, protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi, tine aciditatea sub control, si datorita compusilor fenolici, previne cancerul.